7 jaar geleden

Springtouw challenge!

7 jaar geleden

Springtouw challenge!

Er staat een zware week voor de deur: carnaval.. We mogen ons gekste of leukste pakje weer van zolder halen en vier dagen helemaal losgaan. Althans dat is mijn carnaval. Weet jij waarom carnaval wordt gevierd? Het is een feest om vanaf ”as woensdag” te gaan vasten tot aan Pasen. Je bewust zijn van het feit dat je het goed hebt. Omdat ik vind dat je vasten allen kan als je er zelf voor gaat heb ik deze dagen een andere uitdaging:

De springtouw challenge

Je volgt een van de twee schema’s afhankelijk of je jezelf beginner of gevorderd vindt. Ik zou zeggen als je 3x 50 herhalingen aan een gesloten kun springen mag je jezelf gevorderd noemen.

Hoe kun je dit het beste aanpakken?

 1. Regel een springtouw
  Springtouw kun je vrijwel overal kopen maar er zit wel verschil in hoe fijn ze springen. Ik heb zojuist de speedrope besteld omdat deze fijn draaien en niet snel in de krul schieten en verstelbaar zijn naar iedere lengte.
  Mocht je interesse hebben ze kosten €7,50 (stuur een email naar info@move-yourself.nl)
 2. Plan een vast moment
  Wij mensen houden van gemak en als het gepland is is het makkelijker om te doen. Zet in je agenda het aantal of de tijd dan kun je er echt niet meer onderuit!
 3. Bedenk een beloning
  Naast gemak belonen we ons zelf graag! Schrijf een beloning op die je jezelf gunt na 30 dagen. Natuurlijk is dit wel een gezonde beloning:-)
 4. Korte opwarming
  Als je begint met springen draai dan altijd eerste even warm of loop eerst paar keer de trap op en af voordat je echt gaat beginnen. Je zal merken dat wanneer je lichaam warm is je veel makkelijker springt.
 5. Wees lief voor je knieën 
  Een springtouw is niet zo dik, dat betekend dat je ook niet hoog hoeft te springen, zorg dat je zachtjes land en lief bent voor je knieën. Daarnaast goed om je buik en rug op spanning te houden train je die ook gelijk mee 😉
 6. Ritme
  Spring in je eigen ritme, voor de een is dat met een tussen sprong terwijl de ander door springt en weer een ander het met knieheffen doet. Het is allemaal goed maar je telt pas als het touw onder je voeten door gaat! Niet vals spelen he;-)
 7. Inschrijven via: https://www.facebook.com/events/1245821985496064/

Het schema voor beginner:

Springtouw beginner

Het schema voor gevorderden:

springtouw gevorderd