8 jaar geleden

Soep vol met groente

8 jaar geleden

Soep vol met groente

Soep vol met groente

De dagen worden korter en temperatuur wordt kouder. Dan heb je vaker zin in iets warms dan in de zomer. Wij zijn echte soep eters maar in de winter net iets vaker dan in de zomer. Ik vind het fijne aan soep dat je er veel groente in kunt doen zonder dat je door hebt dat je zoveel groente eet. Dit is een recept uit de allerhande en is heel smakelijk! Je kan het eten als tussendoortje of beetje extra aankleden en als lunch of hoofdgerecht eten.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 4 punt paprika’s
  • 400 gram Italiaanse roerbak groente
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • Groente chips ah (optioneel)
  • Crè­me fraî­che (optioneel)

Bereidingstijd:

30 minuten + 30 minuten oven

Hoe maak je het

 

Leg de punt paprika’s in zijn geheel op een bakplaat en zet in de oven op 220 graden voor 30 minuten. na 15 minuten even omkeren. De paprika’s worden nu beetje zwart, dat is de bedoeling. Wanneer de 30 minuten voorbij zijn haal je ze uit de oven en laatje ze in een afgesloten zak afkoelen.

Wanneer de paprika’s zijn afgekoeld kun je het vel er er zo vanaf halen en houd je gegrilde paprika over. Ondertussen de groente mix in een soeppan, even aanbakken voeg dan 1 tot 1,5 liter water toe, de paprika’s en de bouillon blokjes.

Breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep tot een glad geheel. Voor tussendoor is je soep nu kaar.

Wil je er iets meer bite aan geven serveer dan met de groente chips en een lepel Crè­me fraî­che serveer dan met extra brood

 

Voedingswaarde per 200 gram

93,5 Calorieën
9,6 Koolhydraten
1,4 Eiwitten
5,3 Vetten
0 Vezels

(voedingswaarde is zonder brood)

Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!

Smakelijk!

(Bron: Allerhande)