8 jaar geleden

Het wonder dieet

8 jaar geleden

Het wonder dieet

Het wonder dieet..

 Het is hot, iedereen is bezig met zijn of haar gezondheid en wil graag de juiste keuzes maken. Helaas is dit niet altijd makkelijk. We weten heel goed wat we zouden moeten doen of juist zouden moeten laten, maar toch maken we nog regelmatig die misstap. Of denk je dat je iets hebt gehoord en geloof je dat helemaal, is er een andere goeroe die beweert het tegenovergestelde. Vanaf nu zal ik maandelijks een artikel schrijven over voeding, beweging of mindset daarin. Zal ik onderwerpen ter discussie stellen en een eerlijk maar kritisch antwoord formuleren.

Om te beginnen wil ik het graag hebben over diëten. Iedereen kent wel iemand die ooit een dieet heeft gedaan: Sonja Bakker, Weightwatchers, Atkins of, nu helemaal hot, my killer body. Weet je wat al deze boeken of principes met elkaar gemeen hebben? Het zijn tijdelijke oplossingen, die  meestal acht weken duren en dan is het boek klaar. En is het de taak aan jou om ermee door te gaan, maar dat is je nou juist niet geleerd. Wat gebeurt er? Je valt terug in je oude patroon en dat is net wat je niet moet doen omdat het daarmee juist misgaat.

Het is de kunst om een levensstijl aan te leren, die je levenslang kan volhouden. Ja, daar mag best eens een biertje of frietje in zitten maar dat moet je niet dagelijks eten. Wist je dat wanneer je gezond eet je jezelf vaak al 1 of 2 kilo lichter voelt. Je hebt meer energie en je straalt meer dan wanneer je voornamelijk chillfood eet.

De tip die ik vaak geef is: voeg drie gezonde productenhttps://www.sportrusten.nl/hoe-bepaal-je-nauwkeurig-je-omslagpunt/ toe aan je eetpatroon. Wanneer je meer voedingsstoffen binnenkrijgt heb je minder behoefte aan vulling. Bijvoorbeeld, drink voor elke maaltijd twee glazen water. Of eet bij elke maaltijd groenten, ja ook bij je ontbijt en lunch.

Ga er mee aan de slag!

Inge Mathijssen (Leefstijl coach) schrijft maandelijks op eigen titel een column over voeding en gezondheid.
Wil je reageren of heb je een vraag: mail je vraag met je naam naar: info@move-yourself.nl