8 jaar geleden

Havermout koek met aardbei

8 jaar geleden

Havermout koek met aardbei

IMG_2128Havermout koek met aardbei

Deze week verplichte rust dat is best lastig of zeg maar heel lastig. Ik mag niet sporten, niet inspannen, niet bukken. Eigenlijk rustig aan beetje lezen, tv kijken en aan m’n laptop werken. Ben maandag geopereerd aan mijn oor en om de operatie beter te laten slagen is het belangrijk dat er geen druk op mijn oren komt.

Wat ik wel kan is bakken, ik heb verschillende recepten bekeken en dit leek me wel wat. Het is lekker en toch nog ergens enigszins verantwoord.

Dit zou je kunnen eten als toetje, gebak maar ook als tussendoortje.

Ingrediënten

 

  • 60 gram boter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 150 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 potje aardbeien jam

 

Bereidingstijd:

2,15 | 15 minuten, 1 uur koelen, 30 minuten oven en 30 min afkoelen.IMG_2124

Hoe maak je het

Doe beide soorten suiker en de boter in een kom, mix dit tot een romige massa. Voeg dan de eieren en het vanille extract toe, mix tot deze volledig zijn opgenomen door het botermengsel. Het bloem, havermout, bakpoeder en zout kun je tegelijk toevoegen, kneed dit tot een mooi koekdeeg. Het deeg is wat plakkeriger dan ander deeg, dat is goed.

Je kunt het gelijk verwerken tot plaatkoek, maar je kunt het deeg ook een uurtje laten rusten in de koelkast zodat het wat minder plakkerig wordt. Verdeel twee derde van het deeg over de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm. Druk dit met je vingers of de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit over de bodem.

Schep jam naar smaak op de bodem en smeer dit gelijkmatig uit. Van de rest van het deeg maak je kruimels die je over de koek strooit. Zorg dat je wat van de vulling blijft zien door de kruimels. Mocht je wat deeg overhouden, kun je hier nog koekjes van bakken,

Bak de koek in 30 minuten op 180 graden.

Voedingswaarde per stuk 50 gram

174 Calorieën
30,6 Koolhydraten
3,2 Eiwitten
4,1 Vetten
0,9 Vezels

Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!

Smakelijk!

(Bron: Laura’s bakery)