Eierkoeken
Eierkoeken
Eierkoeken
Had ik al gezegd dat ik een zoetekauw ben? Ik vind het heerlijk om na mijn brood nog een peperkoek, bolus of eierkoek te eten! Na beetje zoeken op internet weer een aantal recepten samengevoegd naar een recept.
Ingrediënten voor 5 eierkoeken
- 100 gram speltbloem
- 2 eieren
- 40 tot 60 gram kokosbloesemsuiker / palmsuiker
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl koekkruiden
Bereidingstijd:
15 minuten + 15 minuten oventijd
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en koekkruiden. Slits de eieren en klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Eventueel eerst met citroen erdoor heen. Als je de kom op zijn kop houd moet het eiwit op zijn plek blijven. Voeg de suiker toe. klop nog eens goed door.
Roer voorzichtig het eigeel er door heen. meng dit met de droge ingredienten. Zorg dat je een dik beslag krijgt.
Met een lepel maak je vijf hoopjes op een bakplaat. 15 minuten in de oven en dan laten afkoelen.
Flinke laag boter erop en smullen maar!
Voedingswaarde
Voor een eierkoek zonder boter
145 Calorieën
24 Koolhydraten
5 Eiwitten
2,5 Vetten
0 Vezels
Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!
Smakelijk!
(Bron: Mind your feed)