7 jaar geleden

Dadel noten brood

7 jaar geleden

Dadel noten brood

Dadel noten brood

 

Wat zal ik vandaag is maken, dat was mijn gedachte deze morgen. Na het doorbladeren van mijn kookboeken wist ik het. Ik maak een lekker en voedzaam brood. Dadel en notenbrood uit het boek van Rens Kroes. Ik heb het natuurlijk weer beetje aangepast naar mijn eigen smaak maar dat staat jou ook vrij om te doen.

Dit brood is heerlijk als lunch of als snack in de middag. Het is voedzaam en geeft je langdurig energie. Dat is natuurlijk ideaal tijdens deze donkere dagen.

Ingrediënten

  • 50 gram geweekte dadels
  • 150 gram speltmeel
  • 3 bananen hoe rijper hoe beter
  • handje zonnebloempitten
  • 2 handjes pompoenpitten
  • 2 eetlepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 theelepel zout
  • handje walnoten grof gehakt

Bereidingstijd:

15 minuten met 40 minuten oventijd

Hoe maak je het

Processed with MOLDIV

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de dadels, en twee bananen in een keukenmachine en maal fijn. Voeg dan de eieren, het spelmeel en bakpoeder toe. Mix goed door elkaar tot een romig beslag.

Snijd een banaan fijn en roer samen met de pitten en noten door het beslag. Giet het beslag in een ingevette cake vorm en zet in de oven voor 40 tot 50 minuten afhankelijk van je oven.

Voedingswaarde per 35 gram

76,7 Calorieën
8,9 Koolhydraten
2,6 Eiwitten
3,2 Vetten
0,5 Vezels

Lekker met laagje boter.

Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!

Smakelijk!

(Bron: Rens Kroes)