8 jaar geleden

Auto of fiets?

8 jaar geleden

Auto of fiets?

Momenteel ben ik helemaal gelukkig, gisteren was mijn auto eindelijk klaar. Hij is helemaal naar wens en nog mooi dan ik had durven hopen. Nu gaat het voor mij echt beginnen met deze opvallende bedrijfswagen moet ik wel aan de bak!

Zie je deze auto? Plaats een foto met de auto op instagram @move_yourself.nl en maak kans op een persoal training

Zie je deze auto? Plaats een selfie met de auto op instagram @move_yourself.nl en maak kans op een persoal training

Tegelijkertijd is dit ook een valkuil want het is nu veel makkelijker om even de auto te pakken wanneer ik even weg moet of even snel een boodschap ga doen.  Het is heel verleidelijk om de auto te pakken in plaats van de fiets, helemaal als ik nu naar buiten kijk en het met bakken uit de hemel komt.  Helaas is dit wel de normale gang van zaken tegenwoordig.  Hoe vaak pak jij de fiets wanneer je iets bent vergeten in de supermarkt? Of als je gaat sporten?

Het is ook heel makkelijk om de auto in te stappen. Het is natuurlijk wel beetje water naar de zee dragen. Op een dag zitten we al zo veel het is echt niet erg om die beentjes wat extra werk te geven door iets vaker de fiets of de benenwagen te pakken. Ze zeggen ook wel dat zitten het nieuwe roken is. Sta op en kom in beweging!

Ik wil je vragen om is te terug te denken aan afgelopen week hoe vaak heb je toen de auto gepakt voor een stukje waar je eigenlijk makkelijk voor zou kunnen fietsen?  Schrik je daarvan?  Of had je dit wel verwacht?

Geef je zelf het goede voorbeeld voor je kinderen? Breng je ze met de fiets of te voet naar school? Of ben je geen ochtend mens en lukt het niet om op tijd te komen en moet je daarom met de auto? Is de auto dan wel sneller?

De lente komt eraan en ik wil je gaan uitdagen om de auto wat vaker te laten staan en te kiezen voor wat extra beweging.  De komende maand 2x per week  te kiezen voor de fiets of om te lopen in plaats van met de auto te verplaatsen. Dit kan zijn als je naar een vriendin gaat, als je even gaat shoppen of misschien wel naar je werk.

Laat je reactie achter in de comments of op facebook!