8 jaar geleden

Appeltaartjes

8 jaar geleden

Appeltaartjes

 

Vandaag had ik zin om iets lekkers te maken, vanmiddag vertrek ik naar een festival voor het weekend en omdat dit een eindje rijden is dacht ik iets te eten is altijd lekker onderweg. Omdat een weekend festival nu niet het meest gezonde is voor het lichaam heb ik gezocht naar een beter alternatief! Dit zijn de Appeltaartjes geworden met filodeeg. Het was voor mij de eerste keer dat ik filodeeg gebruik.

AppeltaartjesIMG_1177

Bladerdeeg is erg vet, ik heb het deze keer vervangen door een magere variant en dat is filodeeg. Ik heb dit recept van Paulines keuken. Zij heeft er een grote appeltaart van gebakken ik ben gegaan voor kleine appeltaartjes.

Ingrediënten

12 stuks

3 grote vellen filodeeg
3 appels
60 gr rozijnen geweld in warm water
60 gr pecannoten
Sap van een halve citroen
2 el kokosbloesemsuiker
2 tl kaneel
1 vanille peul
50 gr gesmolten kokosolie (of roomboter)

Bereidingstijd:

30 minuten + 25 minuten oven.IMG_1178

Hoe maak je het

Verarm de oven voor op 200 graden, schil de appes en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de rozijnen zonder het water toe. Hak de pecan noten grof en voeg toe. Voeg de kaneel, suiker sap van 1/2 citroen en de vanillemerg toe. Roer nog eens goed door.

Leg een met olie of boter beklede filodeeg blad in de cupcake vormpjes en vul ze met het appelmengsel. Vouw met het filodeeg de appeltaartjes dicht en bestrijk nog eens met olie of boter.

Bak de appeltaartjes in ongeveer 15 tot 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Dek de taart tussentijds af met wat aluminiumfolie als hij te bruin wordt.

Voedingswaarde

1647  Calorieën
234  Koolhydraten
20  Eiwitten
65  Vetten
19   Vezels

Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!

IMG_1183

 

Smakelijk!