7 jaar geleden

Ontbijt & snackreep

7 jaar geleden

Ontbijt & snackreep

 

Ontbijten is iets wat bij vele lekker, functioneel en snel moet zijn. Het is veel lekkerder om nog een kwartier in je bed te liggen dan een kwartier je ontbijt te moeten maken. Klopt kan ik het in vinden. Momenteel heb ik de luxe dat ik vaak rustig kan ontbijten omdat ik geen strikte werktijden heb. Best fijn hoor! ūüôā Natuurlijk begrijp ik heel goed hoe het ontbijt bij vele van jullie gaat en dat is vaak een gewoonte gauw een boterham of bakje yoghurt en gaan! Deze repen zijn een leuke afwisseling als of je gebruikt ze als snack! Erg voedzaam en vol met energie en goede vetten.

 

Ontbijt of Snackreep

Ontbijt met noten, havermout, gedroogd fruit, zonnebloempitten en chocolade dat klinkt toch verrukkelijk. Helemaal makkelijk is dat je deze repen in grotere of kleine hoeveelheden kan maken. In dit recept is uitgegaan van 5 repen!

Ingredi√ęnten

65 gram gepofte rijst*
15 gram havermout
15 gram zonnebloempitten
15  gram amandelen
25¬† gram gedroogd fruit (ik heb cranberry’s gebruikt)
25 gram honing
25 gram gesmolten kokos olie
gesmolten chocolade naar behoefte

*verkrijgbaar bij de grotere biologische winkel of online

Bereidingstijd:

20 minuten + 60 minuten wachten

Hoe maak je het

Verwarm de gepofte rijst in een koekenpan zodat deze lekker knapperig wordt.

Doe de droge ingredienten: Havermout, zonnebloempitten, amandelen, gedroogd fruit. in een kom en roer goed door. Verarm de honing en voeg toe aan de droge ingredienten. Roer weer goed door. Zorg dat het een beetje plakt maar dat het ook weer niet te zoet wordt!

Pak een grote schaal met rand en leg hier een bakpapier in. De inhoud van de kom erin en druk beetje aan. Zet nu voor 30 minuten in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie en verdeel over de ovenschaal. Dit kan helemaal bedekt of met een dun laagje. Kies wat jij het lekkerst vind. Ik ben dol op chocolade en heb gekozen voor een laagje chocolade.

Zet terug in de koelkast voor 30 minuten. Haal het bakpapier uit de ovenschaal en snijd in repen. Verpak ze in bakpapier en stop ze in een lucht dichte bak of zak. Ruim 1 week houdbaar.

IMG_1479

Voedingswaarde bij repen van 50 gram

221¬†Calorie√ęn
26,6 Koolhydraten
4  Eiwitten
10,3  Vetten
0,5  Vezels

Ga jij ook aan de slag laat me weten wat je ervan vindt! Of heb je een heerlijk recept wat ik echt moet weten? Laat het dan weten in een reactie!

 

 

Smakelijk!

 

*Bron; Tasty