7 jaar geleden

2017..

7 jaar geleden

2017..

Een mooi 2017..

Heb jij ze gemaakt voor dit jaar? Het is belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je wilt bereiken, hoe je het wilt bereiken en waarom je het wilt.

Vaak zijn we in het begin erg streng voor ons zelf. We verbieden ons veel en na twee weken willen we ons dan toch belonen en gaat het mis het de rem is eraf.
In deze blog zal ik je wat tips geven om je goede voornemens vol te houden. Het is tenslotte echt niet slecht om een doel te hebben.

We zijn nu bijna de eerste maand van het nieuwe jaar voorbij en wil je graag een helpende hand bieden om toch door te gaan met de doelen die jij zou willen bereiken.

  1. Focus op de dingen die je wel mag. Wanneer je menu bestaat uit voeding mag je echt veel hebben. De calorie├źn zitten in de vulling dat levert wel calorie├źn maar geen voedingsstoffen.
  2. Het grote geheel. Maak een moodbord van je doel: Wat je wilt bereiken, waarom je het wilt bereiken en wat het jou zal brengen. Je wordt elke dag herinnert aan het uiteindelijke doel.
  3. Vergeef jezelf. Je kunt niet leven op sla en water en dat is helemaal niet nodig. Wel is het belangrijk dat wanneer je een keer de mist in gaat het jezelf kan vergeven. Raak dan niet in de negatieve spiraal. Het niet zo handig maar vergeef je zelf en bedenk een oplossing om het de volgende keer te voorkomen.
  4. Geniet. Als je dan toch iets gaat doen wat niet in je voornemen staat geniet er dan met volle teugen van. Je hebt een feestje en geniet van je stuk taart maar laat de chips dan staan.

Het leven is je gegeven en je moet ervan genieten. Probeer de relatie tussen gezelligheid en eten wat te verzwakken. Je hoeft niet altijd te eten om het gezellig te hebben. Ga eens een eind wandelen of doe een spelletje.

 

Geniet en leef, op een mooi 2017.